Eerste MFC-fietstocht trekt 70 deelnemers

De overname van de jaarlijkse fietstochten vanuit Willemsoord door het Multifunctioneel Centrum mag een succes genoemd worden. Dorpsbelang trok in het verleden wel eens meer deelnemers (soms ook minder) maar de bijna 70 fietsers die op die 28e september een routebeschrijving kochten werd door de organisatie een succes genoemd. Henk Klijnsma, gastheer en volleerd ober, kreeg de gelegenheid om het fraai gerenoveerde centrum aan de meeste deelnemers te laten zien. En de reacties waren unaniem: “Wat hebben wij/jullie een prachtig gebouw!” Er komt nog een open huis om het hele dorp ’t Koloniehuus te laten bekijken.
Naast een paar zwartrijders vertrokken er 28 fietsers (al of niet met ‘elektrische’ ondersteuning) voor de 30 km; 24 voor 40 kilometer en 14 voor de route van 60 kilometer. Jaap Kerstma zette de routes voor de 25ste keer uit. En ook dit keer was er lof voor zijn keuze. Wetering en wijde regio was het doel op deze fraaie zomerdag terwijl de kalender al royaal de herfst aangaf.
Voor alle deelnemers was er na afloop een gratis consumptie die veelal op het ‘buitenterras’ van het MFC werd genuttigd terwijl de deelnemers wat ervaringen uitwisselden over de tocht. Een mooie dag met dank aan Henk Klijnsma namens ’t Koloniehuus, Henk Meijerink (Dorpbelang) die het papierwerk van start en finish regelde en Lubbert Kruithof die onderweg als stempelpost fungeerde. Tot 2015, op de derde zondag van juli.
Nog een suggestie voor wat het waard is: een van de deelnemers dacht dat het wellicht leuk is om aan de fietstocht ook een naam te verbinden die afgeleid is van de Maatschappij van Weldadigheid. “Immers alles wat in Willemsoord wordt georganiseerd draagt tegenwoordig een naam gelinkt aan voormalige Kolonie 3” aldus deze fietser.