MFC neemt fietstocht over

Het bestuur van het Multifunctioneel Centrum “Et Koloniehuus” heeft de organisatie van de fietstocht in Willemsoord overgenomen van Dorpsbelang.

Voor de eerste keer op zondag 28 september 2014 wordt er gestart en gefinisht aan de Paasloregel, op het plein bij het MFC. Een startbewijs kan vanaf 12.30 uur binnen in het fraai gemoderniseerde gebouw opgehaald worden.

De routes van de 30, 40 en 60 kilometer zijn voor de 25ste keer uitgezet door Jaap Kerstma en gaan dit keer via onder meer de nieuw aangelegde fietspaden rond Wetering. De route daarheen via een ander fietspad langs het Ossenzijliger kanaal terwijl op de terugweg naar Willemsoord de Lage Egge wordt aangedaan. De route van de 40 kilometer maakt een extra lus via het Wandenpad en de deelnemers aan de 60 kilometer passeren onder meer Muggenbeet.

Laura ten Klooster die jarenlang zitting had in de organisatie en bekend gezicht achter de tafel van start en finish, heeft haar taak overgedaan. Henk Meijerink neemt haar plaats in.

Er ligt een herinnering klaar voor degenen die de tocht hebben volbracht. De inschrijfkosten zijn EUR 5,00 per deelnemer. Voor jeugd tot en met 14 jaar geldt een gereduceerd inschrijfgeld van EUR 3,00. Op de routebeschrijvingen is een bon voor een gratis consumptie afgedrukt.

De organisatie heeft mooi weer besteld en nodigt dorpsgenoten en buitenlui van harte uit om deel te nemen aan de fietstocht.