BLOEMENACTIE OP VRIJDAG 3 MEI

Vrijdag 3 mei komen we weer langs de deur. Met geraniums en andere potplanten. Alles voor het doel: onderhoud van het MFC et Kloniehuus.
Tussen 17.00u. en 20.00u. kunnen jullie ons verwachten! Prijzen zullen liggen tussen € 2,50 per stuk en € 10,00 voor een bakje . Afhankelijk natuurlijk van de inkoopsprijzen. In het dorp zelf kunnen jullie ons weer verwachten met de kar. Buitenom auto met kar. Legt u vast kleingeld klaar?  Fijn. Dank je wel alvast. Tot dan!

AAN TAFEL doet mee. Stemmen als lid van RABO bank

In november niet vergeten te stemmen!

Ieder lid van de Rabobank Staphorst-Meppel- Steenwijkerland krijgt thuis 5 stemmen opgestuurd. Er mogen maximaal 2 stemmen naar een project. Uiteraard verwachten wij dat u ons 2 stemmen gunt. Aan Tafel een project van het MFC et Kloniehuus in Willemsoord. Door en voor 55+.  Willen we een plaats in de samenleving houden om elkaar te ontmoeten dan kunt je niet om AAN TAFEL en het MFC heen. Klik ook op onderstaande poster. En dit bericht delen aub. Doen hoor! Iedere stem is een paar euro waard!

poster rabo cooperatieweek

HELP! BRAND…………. 17 oktober 2018

Een handje vol mensen zijn geweest op de informatieavond. En niet voor niks. De 2 besten van de quiz gingen naar huis met een rookmelder van ongeveer € 20,00. De voorlichters van de afdeling veiligheid van de brandweer IJsselland wezen ons vooral op het feit dat een goede rookmelder het aller belangrijkste is voor je eigen veiligheid. Want wist je dat je in je slaap niet ruikt? Nou dan snap je dit wel.  Na veel voorbeelden uit de praktijk, goede folders en flyers blijft vooral nog bij: Let op eigen gedrag!

 

 

 

 

Ja we doen ook mee! AAN TAFEL 55+ project!

we kregen het volgende bericht:

“Jullie buurtversterkende initiatief doet mee met de Rabobank Coöperatie Weken!
Gefeliciteerd, jullie doen mee! De commissie van onze ledenraad heeft groen licht gegeven voor jullie bestedingsdoel. Wat nu? “

Stap 1: vertel jullie verhaal.

Nou dat doen we. Toevallig is het deze week van oktober de week rond eenzaamheid. Gelukkig is niet iedere ouder eenzaam, zeker niet, maar gezelligheid vinden bij buurt en dorpsgenoten is niet altijd gemakkelijk. Daar moet wel een plek voor zijn. Nu, dat is ons project AAN TAFEL zeker. Koken en eten voor 55+. Om de kosten laag te houden per persoon steken we als Multifunctioneel Centrum er geld in. Is ook een maatschappelijke verplichting. Maar, we hebben helaas geen geldboompje in de tuin staan. Daarom hopen wij dat u allen ons geld boompje wilt worden. U kunt dit doen door op ons project  AAN TAFEL te stemmen. En bedenk ook goed dat het allemaal vrijwilligerswerk is!

Stap 2: stemmen doe je zo
Van woensdag 1 november tot en met woensdag 15 november brengen leden van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland hun stem uit op de initiatieven die hun buurt versterken. Zij ontvangen per mail of post een unieke code waarmee ze kunnen stemmen. Ieder lid ontvangt vijf stemmen, waarvan ze maximaal twee stemmen op hetzelfde initiatief mogen uitbrengen. Mocht u dus nog geen lid zijn van de RABO-bank, doe dit dan zo spoedig mogelijk, zodat u op ons kunt stemmen.

Stap 3:  29 november horen we in de Meenthe hoeveel uw gezamenlijke stemmen voor ons project heeft op gebracht.

U stemt toch ook mee op ons project AAN TAFEL?

 

Seizoen is alweer gestart! Nieuws, nieuws, nieuws.

Mosterd na de maaltijd, maar de fietstocht wordt nu door KIKA 1x per jaar georganiseerd. Volgend jaar 2019 ook. Volg media voor de datum.

Komende week huis aan huis folder met al onze activiteiten! Bewaren op je prikbord!

Woensdagavond 17 oktober:

BRANDBEVEILIGING

KOM JE OOK?
Woensdag 17 oktober krijgen we in het MFC uitleg over hoe we ons huis kunnen beschermen tegen brand. Wat moeten we ervoor doen? Wat werkt wel en wat juist niet. De koude donkere dagen staan weer voor de deur. Houtkachel, kaarsje, verlengsnoertjes uitleggen, we doen het automatisch. Maar waar moeten we op letten? We kunnen adviezen vragen over te gebruiken materialen enz. En dit alles doet de brandweer afd. brandbeveiliging gratis en voor niets.
Welkom in het MFC op woensdagavond 17 oktober.
Aanvang: 20.00u.
Entree: gratis
Consumpties voor eigen kosten.
Organisatie in handen van het MFC.

19 oktober AAN TAFEL een 55+ activiteit. Alweer de 2e keer. Aanmelden moet!
julialenstra@gmail.com

aanvang diner: 17.30. Zaal open om 17.00u.

de vlechters uit Noordwolde komen weer!

Donderdag a.s. is de één na laatste Welkom in Weldadig Willemsoord dag. Komende donderdag zijn de vlechters uit Noordwolde weer aanwezig voor demonstraties en verkoop van wat kleinere producten als manden, mattenkloppers en rammelaars.

Heeft u de eerste donderdagen gemist? Het kan nog.

Koloniekerk
In het koloniekerk is nog op do 23 en 30 augustus een expositie te zien van koeien geschilderd door Jennifer Koning en er zijn geweven liturgische kleden te zien. Verder 1 van de 4 borden met handwerken van een eeuw geleden.

Audiotour door het dorp
Op deze donderdagen speciaal, maar ook op andere dagen is er een audiotour te volgen door het dorp, die is ingesproken door de acteurs van de succesvolle theatervoorstelling ‘Het Pauperparadijs’. Daarnaast kunt u zich laten verrassen tijdens de Virtual Reality Tour. Meer informatie bij De Steen.

Nog niet gezien in het MFC?
De 3 borden met nuttige handwerken van ruim 100 jaar geleden. Gemaakt in Willemsoord in het begin van de vorige eeuw, dus 100 jaar oud! Nieuwsgierig? Kom dan kijken op 2 donderdagen, 23 en 30 augustus tussen 10.30 en 16.00u.
Naast de handwerken is er een fototentoonstelling van oude en nieuwe foto’s van de fotoclub Kolonieklik uit Willemsoord. En er draait een film aangeleverd door Bert Kuiper over de geschiedenis van het koloniedorp.

Vervoer. Laat u per paard en mooie wagen/koets vervoeren naar de locaties. Vanaf de Steen rijdt weer de kolonie-expres om 11.30u, 13.00u en om 14.30u. voor een grote rondrit door en om Willemsoord met aan boord een gids.

Informatie
Open op donderdag 23 en 30 augustus tussen  10:30 – 16:00 uur:
Multi Functioneel Centrum, Paasloregel 3b, Willemsoord
Koloniekerk,
Steenwijkerweg 159, Willemsoord
Ook op andere dagen: De Steen, Steenwijkerweg 155, 8338 LB Willemsoord
http://eetcafedesteen.nl

iedere donderdag in augustus welkom

 Nog niet gezien? Dit is 1 van de 4 borden met nuttige handwerken van ruim 100 jaar geleden. Gemaakt in Willemsoord. Nieuwsgierig? Kom kijken tussen 10.30 en 16.00u. Naast de handwerken een prachtige fototenttoonstelling van de fotoclub Kolonieklik uit Willemsoord en een film met beelden en tekst aangeleverd door Bert Kuiper. Dit alles in het kader van Welkom in Weldadig Willemsoord. Meer bij de Steen en het Koloniekerkje.

Fietsen voor KIKA zondag 29 juli

FIETS JE OOK MEE?

Zondagmiddag 29 juli 2018 kan er gefietst worden volgens een uitgezette route van 30, 40 of 60 km. Start vanuit het MFC vanaf 12.30u. tot 13.30u. Inschrijfgeld € 5,00 p.p. incl. een kop koffie/thee. De gehele opbrengst komt ten bate van KIKA. Deze fietstocht is georganiseerd door Sjoeke Hempenius, ambassadeur van KIKA. Sjoeke’s KIKA winkeltje vind je aan de Kon. Wilhelminalaan in Willemsoord. Het weer is wat koeler en er waait een licht windje. Dus heel geschikt fietsweer. Tot zondag!