de vlechters uit Noordwolde komen weer!

Donderdag a.s. is de één na laatste Welkom in Weldadig Willemsoord dag. Komende donderdag zijn de vlechters uit Noordwolde weer aanwezig voor demonstraties en verkoop van wat kleinere producten als manden, mattenkloppers en rammelaars.

Heeft u de eerste donderdagen gemist? Het kan nog.

Koloniekerk
In het koloniekerk is nog op do 23 en 30 augustus een expositie te zien van koeien geschilderd door Jennifer Koning en er zijn geweven liturgische kleden te zien. Verder 1 van de 4 borden met handwerken van een eeuw geleden.

Audiotour door het dorp
Op deze donderdagen speciaal, maar ook op andere dagen is er een audiotour te volgen door het dorp, die is ingesproken door de acteurs van de succesvolle theatervoorstelling ‘Het Pauperparadijs’. Daarnaast kunt u zich laten verrassen tijdens de Virtual Reality Tour. Meer informatie bij De Steen.

Nog niet gezien in het MFC?
De 3 borden met nuttige handwerken van ruim 100 jaar geleden. Gemaakt in Willemsoord in het begin van de vorige eeuw, dus 100 jaar oud! Nieuwsgierig? Kom dan kijken op 2 donderdagen, 23 en 30 augustus tussen 10.30 en 16.00u.
Naast de handwerken is er een fototentoonstelling van oude en nieuwe foto’s van de fotoclub Kolonieklik uit Willemsoord. En er draait een film aangeleverd door Bert Kuiper over de geschiedenis van het koloniedorp.

Vervoer. Laat u per paard en mooie wagen/koets vervoeren naar de locaties. Vanaf de Steen rijdt weer de kolonie-expres om 11.30u, 13.00u en om 14.30u. voor een grote rondrit door en om Willemsoord met aan boord een gids.

Informatie
Open op donderdag 23 en 30 augustus tussen  10:30 – 16:00 uur:
Multi Functioneel Centrum, Paasloregel 3b, Willemsoord
Koloniekerk,
Steenwijkerweg 159, Willemsoord
Ook op andere dagen: De Steen, Steenwijkerweg 155, 8338 LB Willemsoord
http://eetcafedesteen.nl

iedere donderdag in augustus welkom

 Nog niet gezien? Dit is 1 van de 4 borden met nuttige handwerken van ruim 100 jaar geleden. Gemaakt in Willemsoord. Nieuwsgierig? Kom kijken tussen 10.30 en 16.00u. Naast de handwerken een prachtige fototenttoonstelling van de fotoclub Kolonieklik uit Willemsoord en een film met beelden en tekst aangeleverd door Bert Kuiper. Dit alles in het kader van Welkom in Weldadig Willemsoord. Meer bij de Steen en het Koloniekerkje.

Fietsen voor KIKA zondag 29 juli

FIETS JE OOK MEE?

Zondagmiddag 29 juli 2018 kan er gefietst worden volgens een uitgezette route van 30, 40 of 60 km. Start vanuit het MFC vanaf 12.30u. tot 13.30u. Inschrijfgeld € 5,00 p.p. incl. een kop koffie/thee. De gehele opbrengst komt ten bate van KIKA. Deze fietstocht is georganiseerd door Sjoeke Hempenius, ambassadeur van KIKA. Sjoeke’s KIKA winkeltje vind je aan de Kon. Wilhelminalaan in Willemsoord. Het weer is wat koeler en er waait een licht windje. Dus heel geschikt fietsweer. Tot zondag!

WELKOM IN WELDADIG WILLEMSOORD

Komende donderdag is de start van 6 donderdagen waarop iedereen welkom is in het MFC, het koloniekerkje en de Steen.    Tijdstip 10:30 tot 16:00 uur
Wanneer: 26 juli 2018
2 augustus 2018
9 augustus 2018
16 augustus 2018
23 augustus 2018
30 augustus 2018
Wat is er te doen?

Multifunctioneel Centrum et Kloniehuus
Diaserie “Willemsoord eens kolonie van Weldadigheid”
Foto’s van toen en nu (m.m.v. fotoclub Kolonieklik)
Borduur- en handwerken gemaakt in Naaischool anno 1900
Op de foto met kolonisten

Koloniekerk Steenwijkerweg
Expositie kunstschilder Jennifer Koning
Handwerken koloniedochters van rond 1900
Portrettentableau predikanten
Doop- en huwelijksboeken vanaf 1855
Info over historie dorp Willemsoord en kerk

In en rond café De Steen
Maak een ritje in een Paardenkoets of met de KolonieExpres
(Expres: opstappen bij De Steen om 11:30, 13:00 of 14:30 uur)
Audiotour in Willemsoord.
Virtual reality tour in De Steen (tegen betaling alleen op deze dagen van € 1,00)

EXTRA’s
Verhalen van de postbode uit Kolonie 3. Iedere donderdag. Op verschillende locaties
26 juli: Demonstratie oud ambacht van Vlechtmuseum in het MFC
2 augustus: Houtsnijder maakt beeltenis Kolonie-logo aan de Steenwijkerweg
2 en 23 augustus: Twee mini-orgelconcerten in het Koloniekerkje

info: facebook welkom in weldadig willemsoord

prijs: GRATIS op deze donderdagen

 

WELSTAAT zoekt zangers en zangeressen kom 15 mei 19.30u.

Beste bewoners van Willemsoord en omgeving,

Ben je gek op zingen? Let dan goed op en kom dinsdag 15 mei om 19.30 uur naar het MFC ‘t Koloniehuus in Willemsoord.

Ter ere van het 200-jarige bestaan van de Koloniën van Weldadigheid brengt Kameroperahuis in september 2018 de muziektheatervoorstelling Welstaat. Aloude thema’s van Johannes van den Bosch krijgen een nieuw, magisch-realistisch jasje. De bezoeker wacht een sprookjesachtige ervaring, met bijzonder gebruik van locaties, livemuziek en soundscapes.

Welstaat eindigt met een slotstuk waarin het Welstaat-projectkoor, samengesteld uit koren, zangeressen en zangers uit Frederiksoord, Willemsoord, Wilhelminaoord en omgeving, de hoofdrol krijgt.

Diverse koren, zangers en zangeressen uit Fredriksoord, Vledder, Havelte, De Hoeve en Wolvega hebben zich al ingeschreven. Sommige koren veranderen speciaal voor Welstaat tijdelijk van mannen- of vrouwenkoor in gemengd koor, en laten zangers en zangeressen uit andere plaatsen mee-repeteren.

Ook wie op dit moment niet meer actief is in een koor, maar vroeger wel in een koor heeft gezongen, is welkom. Ook alle deelnemers aan het Groot Kerstmarktkoor van afgelopen december natuurlijk.

Meer informatie over het projectkoor, de muziek, het voorstellingsrooster en de repetities vind je op de website welstaatbewoners.nl, pagina Projectkoor (https://welstaatbewoners.nl/koren/).

Lijkt het je leuk om mee te zingen? Via deze websitepagina kun je je aanmelden https://welstaatbewoners.nl/zangers/

Daarnaast komt Jeanet Hacquebord, projectleider van Welstaat, dus op 15 mei om 19:30 uur in het MFC van Willemsoord om de plannen te presenteren.

 

 

agenda 2018 MFC et Kloniehuus

AGENDA 2018

vrijdagavond 20 april: jaarlijkse bloemenactie. Huis aan huis.

laatste zondag juli: fietstocht

augustus: iedere donderdag Kolonie3 informatie/activiteit. Samenwerking de Steen en Kerk

laatste zondag september: fietstocht

oktober( datum volgt): avond rond brandveiligheid in huis

november (datum volgt) : Hobbymarkt voor alle hobbyisten uit Willemsoord e.o.

16 december Kerstmarkt

Koop je laatste en mooiste luxe kerst- en of nieuwjaarskaarten op de kerstmarkt in Willemsoord bij de kraam van het MFC. € 1,50 per set van 10 kaarten! Ook kun je je opgeven als donateur of vrijwilliger bij activiteiten zoals Aan Tafel of het gebouw in de goede staat houden. Voor dit voorjaar zoeken we nog wat sterke mannen vooral die kunnen helpen bij het maken van een fraaie achtertuin. En heb je de oproep voor een bestuurder MFC gezien? Nou dan! Doe mee. Meld je aan!

8 november 20.00 uur Veiligheid voor alles

In samenwerking met de politie Steenwijk en buurtagent Jouke Woudstra wordt er deze avond voorlichting gegeven over woonsituatie, eigen gedrag, buurtapp., burgernet en alles wat verder ter tafel komt. Met het grote doel veilig wonen in Willemsoord en grote omstreken. Iedereen is dan ook welkom. Want de tips die we krijgen gelden voor iedereen waar je ook woont. We rekenen op jullie komst!

1 november de avond rond duurzaamheid  dmv. aanleg Zonneparken door Kavelexpert uit Zaandam gaat om familieomstandigheden niet door. Nieuwe datum volgt.