Expositie Gouden Bergen in MFC Et Kloniehuus

In 2021 is er weer een veelzijdig programma gemaakt voor de Weldadige Dagen in Willemsoord. In drie weekenden, op 31 juli, 1, 7, 8, 14 en 15 augustus valt er van alles te zien en te beleven voor jong en oud!
De openingstijden op die dagen zijn zaterdag van 11 tot 16.30 uur en zondag van 12.00 tot 16.30 uur.

Gouden Bergen
Aan kunstenaars uit de omgeving van Willemsoord is gevraagd een beeldend werk te maken met de geschiedenis van de kolonisten en de huidige migratie als onderwerp. Verschillende technieken zijn toegepast die vroeger maar ook nu nog beoefend worden, zoals klei bewerken, tekenen, schilderen, spinnen, vilten en weven.

16 Kunstenaars doen mee
Alie de Boer, Ankie Koopmans, Daniëlle Broekhuizen, Daniëlle Schothorst, Geo Hultink, Hélène Derkx, Helma Lok, Hillie Knol, John Lubbers, Joke Blaauw, Karin Kers, Marijke Traast, Peter Stechwey, Rietje Veltkamp, Rosa Hultink en Wiedy Jacobs. Op alle dagen zijn er kunstenaars aanwezig om hun werk toe te lichten of een demonstratie te geven.

Migratie
De kolonisten krijgen – vrijwillig of onvrijwillig – de mogelijkheid een beter bestaan op te bouwen. Net als veel huidige migranten komen zij uit situaties waar geen kans is om aan armoede te ontsnappen.

Stamboom
In Et Kloniehuus is een stamboom te zien van twee bekende kolonistenfamilies: Kamans en Vormeer. Bekende namen in Willemsoord. Hoe komen ze hier en hoe is ze het vergaan? Hebben ze zich ontwikkeld van paupers tot zelfstandige burgers die in eigen onderhoud kunnen voorzien?

Informatie
Alle locaties, ook de Koloniekerk en Eethuys de Steen zijn vrij toegankelijk. Kijk op weldadigwillemsoord.nl voor actuele informatie en voor de andere delen uit het programma, zoals een doopjurkententoonstelling, een boerenmarkt, een culinaire wandeling en voor alle leeftijden: ‘Jan Klaassen in de kolonie’ door Poppentheater ‘t Zilveren belletje.

Van harte welkom!

Huren?

 

De agenda loopt alweer lekker vol met activiteiten.

Heb je nog wat in gedachten om op te starten?

of zoek je ruimte?

Kijk in de agenda van ons MFC, maar neem vooral contact op via het contactformulier.

En wellicht. TOT KIJK