Welkom in Weldadig Willemsoord

Tentoonstelling ‘De Kunst van het Ambacht’ in Willemsoord

Lokale kunstenaars exposeren drie weekenden in Koloniekerkje en MFC ‘Et Kloniehuus’ welkom op zaterdag van 11.00-16.30u, op zondag van 12.00-16.30u.

Op dit moment exposeren negen regionale kunstenaars en ambachtslieden in het koloniedorp Willemsoord. Tijdens de ‘Welkom in Weldadig Willemsoord’ weekenden is de tentoonstelling ‘De Kunst van het Ambacht’ in het Koloniekerkje en MFC ‘Et Kloniehuus’ ingericht. Hier kunnen de werken van Riëtte Ballast, Harm Echten, Jannie Hakman, Anke Werkman, Marja Grönloh, Joke Blaauw, Ria Penthum, Jacqueline van der Velden en Mariet Rankenberg worden bekeken. Ook worden er regelmatig demonstraties gehouden. Iedereen is van harte welkom om op 9, 10, 16, 17, 23 en 24 juli een kijkje te komen nemen.

Mariet Rankenberg exposeert in Koloniekerkje

Vanaf haar kleuterjaren is de Steenwijkse Mariet Rankenberg bezig met textiel en nog altijd speelt dit een belangrijke rol in haar leven. Ze zoekt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden van materialen en technieken. In haar werken gebruikt ze graag veel kleurnuances en een zeker mate van transparantie. ‘Textiel is een manier om gevoel, emotie, droom en fantasie bij elkaar te laten komen. Het is daarna aan de kijker om het ontstane beeld op eigen manier te interpreteren: ieder bedenke een eigen uniek verhaal, vertelt de kunstenares enthousiast. Op 9, 10 en 23 juli is Rankenberg aanwezig en geeft ze demonstraties.

‘Et Kloniehuus’ decor van ambacht en kunstnijverheid

Keramiste Riëtte Ballast uit Willemsoord wordt geïnspireerd door het buitenleven. Organische vormen en natuurlijke kleuren kenmerken haar werk. De handgemaakte meubelen van Anke Werkman uit De Blesse zijn ware eye-catchers en Joke Blaauw uit Assen exposeert met beeldende (weef)werken. De veelzijdige kunstenaar Harm Echten omschrijft zijn werk als realistisch waarbij hij gebruikmaakt van een combinatie van verschillende materialen.

Van sieraden tot rieten manden
Marja Grönloh schept zelf papier en maakt daar zowel sieraden als twee en drie dimensionale objecten van. Vooral het ‘recyclingproces’ – van oud papier, nieuw papier maken – trekt de Steenwijkse erg aan. Noordwolde is de bakermat van de vlechtindustrie. Hier vond ambachtsvrouw Jannie Hakman haar passie. In ‘Et Kloniehuus’ is ook haar werk te bewonderen. Ook de werken van Ria Penthum zijn inspirerend en de vrolijke en fleurige quiltwerken van Jacqueline van der Velden van Quiltatelier Samsara in Willemsoord zijn een lust voor het oog.

Welkom in Weldadig Willemsoord

Er is nog meer te doen tijdens de ‘Welkom in Weldadig Willemsoord’ weekenden. Bijzonder is de theatrale audiotour ‘Vluchtroute’ die op 9, 10, 16 en 17 juli te beleven is. Meer dan 30 figuranten brengen een uniek verhaal tot leven. De bekende acteur en producer Dragan Bakema bedacht het script en regisseert het geheel. Op 23 juli wordt de Weldadige Streekmarkt gehouden en in hetzelfde weekend kan men, onder leiding van een enthousiaste gids, een gratis ritje maken met de Kolonie Express.

Meer informatie

Actuele informatie en de openingstijden zijn te vinden op  www.weldadigwillemsoord.nl