Selecteer een pagina

Welkom in Weldadig Willemsoord

mei 23, 2024

PROGRAMMA

13 JULI

Van 10.00-16.30

Locatie kerk, Steenwijkerweg: expositie van Harm Visserman. Thema: kerkinterieurs en meer. Harm komt uit Oldemarkt en exposeert zijn schilderijen regelmatig.

Jan te Klooster is aanwezig met dit keer nog meer boeken over de Maatschappij van Weldadigheid, Kolonie III en de wijde regio.

Oude doop en trouwboeken van de kerkelijke gemeente Willemsoord liggen ter inzage. Normaal in opslag bij de gemeente Steenwijkerland. Nu te zien in de kerk.

Locatie MFC et Kloniehuus Paasloregel 3b: Expositie van poëziealbum tot J.C.Bloem. Diverse mensen uit Willemsoord, maar ook anderen hebben hun poëziealbum ingeleverd om te laten bekijken. Een boekje vol herkenning. Daarnaast exposeert de Stichting J.C.Bloem met gedichten en achtergrond materiaal van deze beroemde dichter, die samen met Clara Eggink in Paasloo begraven ligt.

Oude klassen foto’s en andere: net als vorig jaar liggen ze er om bekeken te worden, maar ook om namen aan te vullen van personen op de foto’s.

Film van Bert Kuiper wordt weer gedraaid.

In de hal worden prachtige foto’s door de fotoclub Kolonieklok ge-exposeert.

VERDER kan er weer meegereden worden met een paardenkoets en met de EKE. Op de laatste elektrische kar gaat een gids mee die vertelt over de geschiedenis en omgeving waar jullie op dat moment rijden. Start paard en koets bij het MFC, Paasloregel 3b.

20 JULI

Van 10.00-16.30

Programma als 13 juli met extra’s

Locatie voor de kerk: Weldadige markt en kleedjesmarkt voor schoolkinderen ( 13.00u)

Er staan weer diverse marktkramen met brocante, ijsjes, leuke spulletjes voor in huis e noem maar op wat je zou kunnen verwachten op een dergelijke markt. Mooi kleinschalig en daardoor ook altijd heel gezellig.

Locatie land naast de kerk: Nieuw dit jaar: Historisch Willemsoord op wielen.  Laat je verbazen wat er allemaal in schuren in Willemsoord te vinden is aan oldtimer fietsen, brommers, motoren, tractoren en auto’s. Er zijn al een mooi aantal aanmeldingen. Komt het zien en horen.